Gørlev
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: onsdag d. 24. august 2022

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: onsdag d. 24. august 2022

DR1

06:00  

Nat i Frilandshaven
Nat i Frilandshaven Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe slår lejr for natten i Frilandshaven. Mens Jørgen planter piletræer til en hængekøje og kigger på sjove natdyr, laver Anne hjemmebagte tortillas, og oksekød i chili og chokoladesauce. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe. Sendt første gang 24.09.06

06:30  

Fra jord til bord: Tomater
Fra jord til bord: Tomater Stjernekokken Filip Langhoff vil ikke bare vise, hvordan man enkelt kan tilberede nogle udsøgte retter, han vil også tage os med væk fra køkkenet og ud til de steder, hvor de rigtig gode råvarer findes. Han vil tale med producenterne, mærke deres begejstring og omhu for det, de dyrker - det, der ender med at blive serveret ved vores spiseborde. Filip Langhoff vil vise os råvarernes vej fra jord til bord. I dag skal det handle om tomater og hvordan man dyrker dem, så de bedste resultater opnås. Filip taler med en meget dedikeret Jukka Ahonala! Nordvision fra Finland.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Horisont
Horisont Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.

07:40  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:35  

Naturens mærkeligste partnerskaber
Naturens mærkeligste partnerskaber Østrigsk naturprogram fra 2020. (Mad Match: Nature's Strangest Relationships) Naturen er fyldt med alle mulige forunderlige og farlige forhold. Ældgamle partnerskaber, som både mennesker, dyr og planter har gavn af. Tag med gennem tørre ørkener og mørke jungler, og oplev nogle af de vilde og uventede par, der findes. Hvad laver en lille frø i en fugleedderkops bo? Hvorfor er der en lyserød larve midt i en myre-rede? Og hvorfor følger en gruppe bavianer forsigtigt efter en flok elefanter?

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale VI (6:8)
Hvis vægge kunne tale VI (6:8) Svensk reportageserie fra 2020. (Det sitter i väggarna) I det smukke hus 'Lille Gustafshäll' i Hasseludden i Stockholms skærgård bor Calle og Thomas med deres to hunde. Huset var tidligere en sommerresidens for Stockholms finere borgerskab, men er nu parrets hjem året rundt. Bygningsrestaurator Erika Åberg laver traditionelle nedløbsrør, der passer til et hus fra 1800-tallet, mens antikeksperten Rickard Thunér finder hemmelige kongelige rum.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet (8)
Ramasjang Mysteriet (8) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (22)
Ernest & Celestine (22)

06:10  

Sarah og And (23)
Sarah og And (23)

06:20  

Bamselægen - Sukkersyge (3)
Bamselægen - Sukkersyge (3) Grys bamse Hjorti skal hele tiden tisse. Den er også meget træt og meget tørstig. Bamselægen Sandra undersøger dens tis og dens blod og finder ud af, at den har diabetes. Hjorti bliver indlagt, så den kan bliver frisk igen og for at finde ud af, hvor meget insulin, den har brug for. Lær alt om kroppen og slip af med angsten for læger og hospitaler. Bamselægen Sandra tager sig af alle bamser i hele landet, der er syge eller kommet til skade.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee (42)
Hey Duggee (42)

06:55  

Det store Ramasjang Mysterie (7)
Det store Ramasjang Mysterie (7) My, Frede og Kristian finder den lagerhal, hvor skurkene har holdt Kristian fanget, men nogen lokker dem i en fælde. Ved Ramasjang Sendestation er Ronni og Reichardt i gang med at montere bomben. Vil det lykkes skurkene at sprænge Ramasjang i luften?

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Tre seje børn - Molly, August og Emir - opdager en sur mand, der har bygget et Legeland. Sammen med Motor Mille skal børnene både redde en hundehvalp og forpurre den sure mands plan om at forvandle børn til voksne med en mystisk spray.

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (3)
Vidundervovsen Vaffel (3)

08:20  

Sprinter Galore II - Æg (3)
Sprinter Galore II - Æg (3) Magnus skal være storebror, og for at vise, at han og Sprinter sagtens kan passe en baby, skal de passe et æg, mens Thomas og Kathrine er ude og kigge på barnevogn. Men det er åbenbart ikke lige sin sag at passe på sådan en lille størrelse ...

08:35  

Quizdyrene II (2) - Rotten Ellie
Quizdyrene II (2) - Rotten Ellie Hvad ved dyrene om de andre dyr? Denne gang besøger Stefan rotten Ellie, som bor sammen med en masse andre hunrotter. De elsker at sladre om andre dyr, så da Ellie bliver quizzet i sin viden om dyreunger, mener hun bestemt, at hun kan svare på det meste. Men spørgsmålet er bare, om Ellie altid kan stole på det sladder, som hun har hørt om de andre dyr?

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:30  

Husdrømme VII (6:10)
Husdrømme VII (6:10) Svensk livsstilsprogram fra 2020. (Husdrömmar) I fashionable Hovås uden for Göteborg vil Henrik og Lina bygge deres elegante drømmehus blandt trætoppene, svævende ud over en stejl grund. Henrik er arkitekt og har tidligere haft Gert Wingårdh som chef - men hvad synes den gamle chef egentlig om Henriks byggeri?

10:30  

Skattejægerne 2015 (17)
Skattejægerne 2015 (17) En afdød TV-personligheds hjem er omdrejningspunktet, når marskandiserne Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen tager på privat opkøb. Skrædder og designer Pauli Tvilling gør et sjældent kup på et loppemarked. Og vintagemøbelhandlerne Lasse Franck og Sofie Frøkjær Justesen finder skjulte skatte i en lade. Sendt første gang 06.07.15

DR2

09:30  

Ugeavisen (5:52)
Ugeavisen (5:52) Tv-føljeton fra 1990. Nyheden om forurenings-sagen ved Holby er ude i medierne, og Jimmy er den eneste, der har beviserne mod den skyldige. Flere gør, hvad de kan for at få fingre i billederne, men hverken trusler eller bønner hjælper - Jimmy er stejl, billederne skal gøres til penge. Karens Rejsebureau skranter slemt og Ella truer med at sige hende op. Midt i det hele slår Amanda Mogensen til. Personerne: Niels Hinrichsen. Maria Savery. Lise-Lotte Norup. Hans Henrik Krause. Henrik Jandorf. Peter Belli. Litten Hansen. Claus Strandberg. Runi Lewerissa. Berrit Kvorning. I øvrigt medvirker: Isa Holm, Allan Garde, Philip Garde og Henrik Larsen. Manuskript: Kenneth Basford, Angela M. Hulse, Viggo Holm Jensen, Jan Ulrich Pedersen og Palle Wolfsberg. Komponist og dirigent: James Price. Danmarks Radios Underholdnings orkester. Scenograf: Jan de Neergaard. TV-producer/instruktør: Lena Gunnløgsson. Personinstruktør/producent: Palle Wolfsberg.

09:55  

Ugeavisen (6:52)
Ugeavisen (6:52) tv-føljeton. Jimmys drøm om hurtige og mange kontanter er gået op i røg, da hans mørkekammer med forureningsbillederne og alt hans udstyr brændte - selv faldt han om i flammerne i et forsøg på at slukke branden. Amanda Mogensen slår atter til på en fuldstændig overraskende måde. Arne mener ikke, at Michael lige nu har tid til piger, kun til boksetræning Michael mener noget andet. Personerne: Niels Hinrichsen. Maria Savery. Lise-Lotte Norup. Hans Henrik Krause. Henrik Jandorf. Peter Belli. Litten Hansen. Claus Strandberg. Runi Lewerissa. Berrit Kvorning. I øvrigt medvirker: Isa Holm, Jens Brenaa og Jarl Forsmann. Manuskript: Kenneth Basford, Angela M. Hulse, Viggo Holm Jensen, Jan Ulrich Pedersen og Palle Wolfsberg. Komponist og dirigent: James Price. Danmarks Radios Underholdnings orkester. Scenograf: Jan de Neergaard. TV-producer/instruktør: Lena Gunnløgsson. Personinstruktør/producent: Palle Wolfsberg.

10:20  

Pest over Europa (2:6)
Pest over Europa (2:6) I Pestens spor. Europa var ramt af en katastrofe. Det første pestangreb havde slået millioner ihjel. Folkets vrede var enorm fordi ingen kunne stille noget op mod sygdommen. Midt i denne vrede opstod legenden om en mand, der gik til angreb på magthaverne. En mand der tog fra de rige og gav til de fattige. Historien om Robin Hood. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 16.02.03.

11:00  

Pest over Europa (3:6)
Pest over Europa (3:6) I stjernernes tegn. Verden var ved at bryde sammen da pesten ramte Europa. Samfundets elite kunne intet stille op mod sygdommen. Det var ellers deres ansvar at hjælpe folket både med at forstå katastrofen og med at forhindre den. Men magthaverne stod - magtesløse. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 23.02.03

11:40  

De store kattes historie (2:3)
De store kattes historie (2:3) Tysk naturserie fra 2019. (Age of Big Cats) De er de mest kendte af de store kattedyr: løven og tigeren. Den ene ofte beskrevet som dyrenes konge - og den anden som kongen af junglen. Her går vi tilbage i tiden og afslører, hvordan disse mægtige kødædere overlevede istiden - og udviklede sig til at blive de magtfulde rovdyr, de er i dag. Hvordan erobrede løven verden? Og hvordan blev tigeren junglens hersker?

TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Sommerfugl på "Mission myresnyd"
Vilde vidunderlige dyr: Sommerfugl på "Mission myresnyd" En sommerfuglelarve snyder myrerne til at tage den med hjem til deres myrebo. Her kan den spise, vokse og forpuppe sig, så den kan blive til en sommerfugl. Men spørgsmålet er, om myrerne opdager at de er blevet snydt?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Søens største rovfisk
Vilde vidunderlige dyr: Søens største rovfisk På bunden af søen, gemt mellem vandplanterne, lurer en altædende kæmpefisk. Det er en gedde og den kan blive ligeså stor, som et barn på syv år. Den er hurtig, sulten og på jagt efter fisk.

09:20  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Elefanten
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Elefanten Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde landets største dyr, den vestafrikanske skovelefant. Undervejs støder han på en meget mærkelig slange samt den mystiske hornravn. Og på det lokale marked får han sig en overraskelse, da han smager på den lokale billelarve.

09:30  

MikroMakkerne - Skrubtudsen
MikroMakkerne - Skrubtudsen Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i naturen. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på skrubtudsen og skal undersøge, hvordan den jager. Den spiser nemlig sit bytte på en rigtig sjov måde! Og så skal de selvfølgelig også finde ud af, om tudsen bliver til en prins når man kysser den!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ankylosaurus var en firbenet planteæder. Hele ryggen var dækket med tykke knogleplader, hårde skjolde og skarpe torne. Men der var et sted, hvor den var meget sårbar. Dette og meget mere fakta vil vi hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser med i Dinolaboratoriet.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Pteranodon var et af de største dyr nogensinde til at regere over vores himmel. Den var 9 meter bred mellem vingespidserne, men vejede kun 18 kilo.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:08  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (1)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (1) Mød bl.a. den enarmede akrobat, verdens blindeste linedanser, Mormor og ikke mindst Onkel Rejes sure sokker. Med Mads Geertsen og Brian Lykke.

10:25  

Hr. Skægs hotel - Rummanden (1)
Hr. Skægs hotel - Rummanden (1) Hr. Skæg ser et mærkeligt væsen træde ind i receptionen. Men det viser sig at være en rar russisk rummand. Han er løbet tør for mad og savner nogle at snakke med. Hr. Skæg lærer at lave space food, og rummanden er glad for at have nogen at spise sammen med.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at strudsen ikke kan flyve? Ta' med Lille Nørd på strudseeventyr og se, om det lykkes Anders og Katrine at lave verdens største påskeæg.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (1)
Onkel Rejes Sørøvershow (1) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Luis, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens dykkermaske, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Den Skæggede Havfrue og se om Luis og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian i sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være bager. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "4", hvor der serveres eksotiske tigerrejer på pind. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Frank & Kastaniegaarden - Familieforøgelse og fortandet bjælke
Frank & Kastaniegaarden - Familieforøgelse og fortandet bjælke Familien på Kastaniegaarden har fået et nyt medlem - Tyrekalven Mars er ankommet og håbet er, at han kan forøge kvægbesætningen med endnu flere køer. Sidetilbygningen på møllehuset skal forstærkes med en fortandet bjælke for at kunne holde til vægten af spåntaget, og Frank klatrer til tops i kirsebærtræet for at smage de første modne bær.

14:30  

Kender Du Typen? 2020 - med træsko og designertøj
Kender Du Typen? 2020 - med træsko og designertøj Livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup hopper i træskoene for at finde frem til den hemmelige hovedperson. Det er en, der er flyttet på landet og nu nyder at invitere naboerne til børnefødselsdag med håndskrevne invitationer. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:30  

De store kattes historie (3:3)
De store kattes historie (3:3) Tysk naturserie fra 2019. (Age of Big Cats) De er de mest elegante af de store kattedyr: pumaen og leoparden. Begge kendt for at leve isoleret og tilbagetrukket, men som også mestrer at overleve i nærheden af mennesker. Få ny indsigt i de prægtige kødæderes succes, og hør, hvorfor leoparden er det kattedyr, der har den bedste chance for at tilpasse sig fremtiden.

13:20  

Den bedste alder (2:4)
Den bedste alder (2:4) "Besat af ungdom" Vi lever i en ungdomsfikseret kultur, hvor alderstegn sjældent bliver konstateret med glæde. Musiker Jesper Binzer: "Min søn har lavet et klistermærke til mig, som jeg har sat på min guitar og som jeg kan se, når jeg kigger ned. Der står: `Sug maven ind!´. Det er pinligt at se sin far står der på scenen med vom og guitar." Sendt første gang 14.10.2015

13:50  

Sprogquizzen
Sprogquizzen Hvad kom først ind i det danske sprog: Beef eller clickbait? Hvad er et fæstykke? Og hvad kan man sætte foran ord som -dør, -jagt, -kø og -tyv? Det og meget mere giver Maria Månson og Sprogquizzen dig svar på. Aftenens kombattanter skal bl.a. dyste i vores danske dialekter, ordsprog og gamle danske ord. Gæsterne er hver især dygtige sprogbrugere: Peter Falktoft , Andreas Kraul, Gertrud Højlund og Nynne Bjerre Christensen.

14:35  

Historien bag Historien - Den uskyldigt dømte.
Historien bag Historien - Den uskyldigt dømte. Den uskyldigt dømte. For ti år siden bliver en ung Claes Toft Rasmussen dømt for røveri og sendt 1½ år i fængsel. Først nu går det op for politi og dommere, at røveriet aldrig fandt sted, og at det hele bygger på en anden mands løgn. DR Dokumentar fortæller historien bag den uskyldigt dømte. Tilrettelæggelse: Mette Aaby Sendt første gang 25.06.14

TVR

12:00  

Vilde venner (13)
Vilde venner (13) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Emily og Theodor, der har vagten i klubhuset. De skal fodre høns, får og heste og så skal de ud og redde en stakkels svaneunge, der er blevet væk fra sin familie.

12:20  

Sovedyr på eventyr II (6) - Slikeventyret
Sovedyr på eventyr II (6) - Slikeventyret Rosa besøger Nicholas, der bor i et højhus, hvorfra han kan kigge op på månen og stjernerne i sin stjernekikkert. Nicholas' sovedyr Hunni er god til at snuse sig frem til ting. Især slik. Så i eventyret bliver Hunni til en astronaut, der tager på mission for at finde fredagsslik i rummet. Han lander på en fjern slikplanet, hvor han møder et venligt slikrumvæsen, der lader Hunni tage alt det fredagsslik han vil. Men da Hunni ikke kan lade være med at smage på den eneste ting, som han har lovet ikke at tage, så vækker han slikrumvæsenets vrede. Nu må Hunni prøve at gøre det godt igen.

12:35  

Ramajetterne II (5)
Ramajetterne II (5) Der er travlhed i lufthavnen, og når selveste Onkel Reje skal ud at rejse, skal han naturligvis have VIP-behandling. Alle får spændende opgaver undtagen Flummer, der udtænker en drilsk plan.

12:55  

John Dillermand (10)
John Dillermand (10) John har glemt det eneste man ikke må glemme - oldemors fødselsdag. Nu er gode råd dyre, hvis John skal tilgives af oldemor, og han må bruge al sin snilde til at få stablet en rigtig fest på benene. Festen bliver dog forstyrret af en mindre ildebrand, og så må John redde dagen, på ægte diller-maner.

12:58  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal på fisketur, men han har ingen fiskestang. Så kan han til gengæld fiske med dilleren. Det er desværre bare så pinligt for den fanger bare gammelt skrammel. Og de andre på kajen griner så meget af ham, at dilleren skubber børnene i vandet. Men John redder dagen med sin diller-kopter, og får fisket børnene i land igen. Alt er godt, indtil John får rigtigt bid.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det finaletid i verdens bedste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! Det endelig slag står imellem de halmtyggende sønderjyder fra Aabenraaske Bonderøvene og de levende døde midtjyder, Splatterne fra Hinnerup. Det kommer til at koste både blod, sved og tårer når de to hold gi'r den ALT hvad den kan trække på dagens baner, der byder på overraskelser fra ende til anden. Når dagens løb er omme, kender vi vinderen af dette års Ramasjang Rally.

13:30  

Op og Hop II (3)
Op og Hop II (3) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Kristian, der laver morgengymnastik.

13:40  

Oda Omvendt II (3)
Oda Omvendt II (3) I børnehaven leger Emil og de andre børn med kæmpe dominobrikker, mens Balder stresser rundt. Balder siger til Emils mor, at de skal øge tempoet derhjemme. Men det finder Emil sig ikke i - han går til Oda Omvendt for at få hjælp, og så giver Oda og Emil, Emils forældre et ordentligt skud børnetid. Men i det skjulte øver Balder sig med sin egen tidszapper, og nu får han så sandelig tingene til at gå stærkt!

13:52  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20) Da Leo forsvinder, må Basker hjælpe Sprinter med at finde hende. Alle spor peger på Cleopatra, men hun vil ikke indrømme noget. Men snart er Basker også forsvundet! Flere forsvinder, og Sprinter indser, at Cleopatra bruger udelukkelsesmetoden for at få fat i ham. Der er kun én ting at gøre - han må lade sig fange, så han kan frigøre alle de andre.

13:57  

Superhelten Sprinter Galore (21)
Superhelten Sprinter Galore (21) Bum har lavet et lykkehjul, der kan spinnes og udløse præmier. Sprinter og Leo er skeptiske, men hvor farlig kan sådan en leg egentlig være? Desværre viser det sig, at Bum har haft skumle bagtanker med sin gave. Lykkehjulet er en supermagnet, der er blevet opladt af de mange omdrejninger, og nu er en masse metalholdige meteorer på vej mod Bakkeby!

14:00  

Sofus (5)
Sofus (5) Sofus lander hos Edith, der bor i Danmark. De laver spejlæg, og Edith brænder sin finger. Det gør stadig ondt, da veninderne kommer på besøg og Edith har svært ved at lege. Men et plaster hjælper altid, og dagen ender med spil, mad og hygge ved pejsen. Edith giver Sofus en farvelgave, og de falder hurtigt i søvn efter en god dag.

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (7)
Onkel Rejes sørøvershow II (7) Dr. John har kidnappet Cirkelines lillebror Malthe for at koge ham om til en creme mod stritører. Heldigvis er Onkel Reje og Brille klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en specialtrænet isbjørne, en raketdrevet luftballon og verdens fedeste guitarist fra heavybandet Djævlens Brændede Sutsko. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille og uniformerne - Livredder (4)
Motor Mille og uniformerne - Livredder (4) Motor Mille fortæller om dengang hun fik lov til at komme med en livredder på arbejde, og hendes evner til at reagere hurtigt blev sat på prøve. Motor Mille får lov til at se hvordan en livredder hver dag hjælper andre mennesker på stranden, og holder øje med at ingen er i fare. Hun bliver trænet i at hjælpe til, hvis nogen skulle være ved at drukne, og det viser sig, at hun er ret god til det.

14:45  

Sprinter Galore III - Kommunen (3)
Sprinter Galore III - Kommunen (3) Kathrine har besøg af sundhedsplejersken, som er meget nysgerrig på, hvad der mon foregår nede i skuret, hvor Heino og Sprinter bygger alarm. Kathrine bilder hende ind, at Heino er hendes mand, som er ved at bygge et lækkert puslebord, men da der lyder en eksplosion fra skuret, tror sundhedsplejersken i stedet, at han eksperimenterer med hjemmelavet fyrværkeri.

DR1

15:00  

Ren teknologi: Mere grøn strøm, tak!
Ren teknologi: Mere grøn strøm, tak! I Danmark kan vi godt lide at prale med, at vi har den grønne førertrøje stukket helt ned i bukserne. Men hvis vi tager klimaklaphatten af, så kræver fremtiden langt mere grøn strøm end vi har i dag. Især på verdensplan. Har vi teknologierne klar og kan vi nå at bygge nok af det?

15:15  

Mord med dr. Blake (19)
Mord med dr. Blake (19) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) En præst findes død i skriftestolen. Blake konkluderer hurtigt, at der ikke er tale om naturlige årsager. Ikke alt er godt i Guds hus. Blev præsten myrdet af et medlem af sin egen menighed?

16:10  

Mord med dr. Blake (20)
Mord med dr. Blake (20) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) En grusom massakre ryster Ballarat. En hel familie, en af byens mest respekterede, findes myrdet i familiens eget hjem. Tidligere samme dag vinder Jeans søn Jack et terrænløb, der er sponseret af den dræbte familie. Jack er noget af en døgenigt, og snart havner han øverst på listen over mistænkte. Nu er det op til dr. Blake at rense hans navn og finde morderen.

17:05  

Jordemoderen III (8:10)
Jordemoderen III (8:10) Engelsk dramaserie fra 2014. (Call the Midwife) I slutningen af 1950'erne har den nyuddannede jordemoder Jenny Lee slået sig ned i Londons fattige East End-bydel. Med tilknytning til et nonnekloster er den unge kvinde blevet en del af en gruppe jordemødre, der hjælper bydelens gravide kvinder. Jenny chokeres over de usle forhold i bydelen, men snart kommer hun til at holde af kvarterets farverige beboere.

DR2

15:15  

Historien om 80'erne: En barndom med TV (II)
Historien om 80'erne: En barndom med TV (II) Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Vi lægger ud med fjernsynets rolle, der for alvor tager fart i 80'erne i form af familiekomedier, talkshows, dramaer og sæbeoperaer.

16:00  

Arkitektens hjem (4:6)
Arkitektens hjem (4:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Cecilie Wille.

16:30  

Arkitektens hjem (5:6)
Arkitektens hjem (5:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Henriette Salvesen.

17:00  

Sprogquizzen - Vild med dansk
Sprogquizzen - Vild med dansk Dansk program fra 2018 Maria Månson byder velkommen til en spritny sæson, hvor der skal quizzes i danske dialekter, tidstypiske udtryk og bedagede ord. Politisk kommentator David Trads og MF'er for Venstre Mads Fuglede dyster mod de to socialdemokratiske MF'ere Christine Antorini og Pernille Rosenkrantz-Theil. Er skolebad det samme som buksevand? Er ordet pendel opkaldt efter en tysk fysiker? Og hvem er hurtigst til at dinge ind, når den står på sammensatte ord?

17:45  

Historien om 80'erne: Video Killed the Radio Star
Historien om 80'erne: Video Killed the Radio Star Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Her dykker vi ned i de bevægelser som musikkanalen MTV satte i gang efter sin første udsendelse i 1981. Få et genhør og gensyn med den første musikvideo på MTV: Video Killed the Radiostar.

TVR

15:00  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:15  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:58  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol (6)
Paw Patrol (6) Tegnefilm med dansk tale Vovser på is + Vovserne og snemonstret

17:00  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:05  

Sovedyr på eventyr II (2) - Snefnug ude og fange monstre
Sovedyr på eventyr II (2) - Snefnug ude og fange monstre Konrad er glad for sit sovedyr Snefnug, som ser sej ud og har monstre på trøjen. Da Rosa kommer på besøg hos Konrad finder de på historien "Snefnug ude og fange monstre", hvor Snefnug er en supersej monsterjæger med tasken fuld af monsterjægerudstyr. Der er ikke det monster, som Snefnug ikke kan spore med sine superhovedtelefoner. Men en dag kommer der et nyt listigt monster til byen. Det stjæler legetøj og lister på puder, så Snefnug ikke kan spore det. Nu må Snefnug forsøge at lægge en legetøjsfælde for det listige Legetøjsmonster.

17:25  

Stop! (2)
Stop! (2) Klaras far har bagt nogle virkelig gode boller til hendes navnedag. Klara vil gerne spise dem med det samme, men far siger, hun må vente til i morgen. Hvis bare Klara kunne gøre, så det blev i morgen nu...

17:30  

Sprinter Galore (3)
Sprinter Galore (3) Magnus forældre skal i byen på deres bryllupsdag, men de har ingen til at passe Magnus mens de er væk. Heldigvis træder Sprinter til og siger at han da sagtens kan passe Magnus og så ender de to med at være alene hjemme. Men hvad er det lige man skal når man er barnepige og hvad sker der, hvis man larmer så meget at Heino kommer på uanmeldt besøg?

17:45  

Sprinter Galore (4)
Sprinter Galore (4) Thomas og Kathrine skal ud at handle og lader Magnus og Sprinter være alene hjemme. Sprinter opdager at Magnus kan tisse og er sikker på at det er en superheltekraft, men det mener Magnus ikke det er. De to får igen lavet ballade, så Heino kommer på uanmeldt besøg, men har Magnus nu alligevel en superheltekraft, som han kan bruge til at redde situationen?

DR1

18:00  

Skattejægerne 2015 (19)
Skattejægerne 2015 (19) Veteranbilforhandleren Søren Sørensen forhandler benhårdt om en velholdt folkevognsboble. Antikvitetshandlerparret Margit og Jesper Damgaard-Lauritsen håber på at finde sjældne ting i wienerbronze på en sønderjysk antikvitetsmesse. Og marskandiseren Søren Falk går målrettet på jagt efter Wiinblad-keramik. Sendt første gang 20.07.15

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Spise med Price - Den Store Burgerfest
Spise med Price - Den Store Burgerfest At der skulle gå så mange år inden der blev produceret et rent burgerprogram er jo nærmest en skandale. Til gengæld tør vi godt love at alle bliver lykkelige (også vegetarerne) når James og Adam Price giver deres bud på fem forskellige helt suveræne burgere.

20:30  

Løvens hule - velkommen til virkeligheden (2:6)
Løvens hule - velkommen til virkeligheden (2:6) Hos Jesper Buchs investering, Skatteguiden, er kassen ved at være tom og virksomhedens stifter, Nikolai, kæmper for at skaffe en ny investering. Også smykkevirksomheden Sorelle forsøger, med hjælp fra løven Jacob Risgaard, at lande en ny investor.

DR2

18:25  

Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (2:2)
Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (2:2) Britisk 2-delt dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth and Margaret) De begyndte som ligeværdige. Var de bedste venner og delte hinandens liv og hemmeligheder. Men skæbnen førte dem hver sin vej. Her afsløres det, hvordan de to royale søstre Elizabeth II og Margarets forhold blev sat på prøve af krig, kriser og deres fars død. Og hvordan monarkiet splittede dem. Hvordan havde de det i virkeligheden med hinanden?

19:10  

Dronningerne Elizabeth I og II: De magtfulde
Dronningerne Elizabeth I og II: De magtfulde Britisk dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth I and II: The Golden Queens) Elizabeth den Første og Anden kom begge fra et liv i skyggen. Men helt uventede begivenheder ændrede alt for dem. Her ser vi nærmere på de mange lighedspunkter mellem de to dronninger - der begge har overvundet tragedier og modgang og sikret sig en plads i historien som to af Storbritanniens længst siddende og dygtigste monarker.

20:00  

Danmarkshistorien på vrangen (1:6) - Vold gennem tiderne
Danmarkshistorien på vrangen (1:6) - Vold gennem tiderne Vold har eksisteret siden tidernes morgen, og vi har altid kommunikeret med kærtegn OG klø. Den man elsker, tugter man, og vold er blevet udført i guds navn eller i bedste mening Liv Thomsen fortæller om 1800tallets barbariske opdragelsesmetoder og om Jens Nielsen, hvis skæbne er et tragisk eksempel på, hvordan vold avler vold. Og hun tager på en tidsrejse sammen med historikere og arkæologer - fra stenalderen og opefter - for at undersøge, hvilken rolle vold har spillet i danmarkshistorien. Tilrettelæggelse: Liv Thomsen Medvirkende: Jeanette Varberg, Kurt Villads Jensen, Ulrik Langen, Poul Duedahl

20:45  

Gåden om den forsvundne by Canopus
Gåden om den forsvundne by Canopus Britisk dokumentarserie fra 2021. (Treasures Decoded) Byen Canopus var forsvundet i over tusind år. Engang strålede den af rigdom og var berømt for storslåede ritualer og berygtet for et dekadent liv. Indtil den en dag forsvandt sporløst. Men takket være en enestående indsats er den blevet fundet igen. Her dykker vi ned i hemmeligheder bag Kleopatras gemte og glemte by - et egyptisk Atlantis under bølgerne.

TVR

18:02  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:44  

John Dillermand (4)
John Dillermand (4) John kommer op at slås med sin diller. Det kan Oldemor ikke lide, så hun sender ham ud for at lege med de andre. Nogle gange handler de sjoveste lege om at komme først eller være bedst. John snyder med dilleren for at vinde, men det er ikke altid en god ide.

18:47  

John Dillermand (3)
John Dillermand (3) John vælter uheldigvis Oldemors fine vase med sin diller, og må derfor ud og finde sig et arbejde, så han kan købe hende en ny vase. Men det er svært at finde det perfekte job, når man har verdens længste diller og mon ikke John kommer galt afsted med dilleren, eller, måske er der musik i den?

18:50  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

19:35  

Svampebob Firkant X
Svampebob Firkant X Livsforsikring + Hul på boblen

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Den grønne optur: Kan vi klæ' os grønt?
Den grønne optur: Kan vi klæ' os grønt? Det skal vise, hvem jeg er! Tøj er en vigtig del af Annas identitet. Men tøj er også en rigtig stor klimasynder. Så hvordan kan vi shoppe mere grønt, genanvende brugt tøj - og lave fremtidens jeans? For at få svaret på det, må Anna Lin og Thøger Kirk både tage til Sverige og til Spanien.

21:55  

Mord i skærgården: Dårligt selskab
Mord i skærgården: Dårligt selskab Svensk krimiserie fra 2018. (Morden i Sandhamn: I fel sällskap) Politiet modtager en anonym anmeldelse om hustruvold. Offeret er den unge Minna, der netop er blevet mor. Mia beder hende vidne og lover, at politiet vil beskytte hende. Det er lettere sagt end gjort, for Minnas mand vil gøre alt, der står i hans magt, for at få sin familie tilbage. Thomas: Jakob Cedergren.

23:25  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet. Ældresagen - Telefonvenner Undervisningsministeriet - Digital Mobning Depression - så bør man søge hjælp

23:26  

Alene i vildmarken III (2:8)
Alene i vildmarken III (2:8) Tør du finde ud af, hvem du er, når det virkeligt gælder? Otte danskere skal overleve alene i den barske natur, så længe som muligt. Den der klarer sig i længst tid vinder, og er dermed Danmarks sejeste menneske. I program 2 bliver deltagernes overlevelsesevner hårdt udfordret, da uvejret rammer, og deltagernes bygninger virkeligt skal stå sin prøve. Hvem kan holde til strabadserne, og hvem må give op?

DR2

21:30  

Iran-Contra-skandalen (1:6) En krise under opsejling
Iran-Contra-skandalen (1:6) En krise under opsejling Amerikanske dokumentarserie fra 2021. (Fiasco) Gidsler, våben og en hemmelig krig i Nicaragua. Scenen for Iran-Contra-skandalen bliver sat i 1979. Venstreorienterede oprørere overtager magten i Nicaragua, mens iranske studerende tager 52 amerikanere som gidsler i Teheran. Men hvordan udvikler det sig til et spindelvæv af intriger, ulovligt våbensalg og støtte til contraerne i Mellemamerika? Og hvordan bliver Jimmy Carter, Ronald Reagan, Oliver North og andre nøglespillere fanget i spindelvævet?

23:00  

Historien om et mord - Hvis juryen finder...
Historien om et mord - Hvis juryen finder... Amerikansk true crime-serie fra 2020. (A Wilderness of Error) Ni år efter mordene skal drabssagen for retten igen, og Jeffrey MacDonald skal for første gang overbevise en jury om sin uskyld. Hans forsvar indkalder et overraskende vidne: Pigen med sommerhatten. Hendes vidneudsagn kommer bag på alle.

23:45  

Kunstnerkolonien på Sydfyn (4:8)
Kunstnerkolonien på Sydfyn (4:8) Kunstnerne er i fuld gang med deres kunstværker. Men Bjørn bliver i tvivl om sit maleri og maler det ene over igen. Adam får endelig startet på sit gardin-værk, mens Lillibeth vælger at gifte sig med torvets ymerbrønd. Og så får alle kunstnerne for alvor sat ord på deres kunst under en ophedet diskussion.

TVR
DR1

00:10  

Sherwood (1:6)
Sherwood (1:6) Britisk krimiserie fra 2022. I en lille tidligere mineby slikker man stadig sårene efter den store minestrejke for 30 år siden. Men der bliver rippet op i fortiden, da der ud af det blå sker et chokerende mord - begået med en armbrøst. Den lokale kriminalinspektør Ian St Clair får til opgave at efterforske sagen, der truer med at få gammelt nag til at bryde ud i lys lue.

01:10  

Taggart: En gammel flamme
Taggart: En gammel flamme Skotsk krimi fra 2007. (Taggart: Trust) Ved en reception løber Matt Burke ind i en gammel flamme, som han ikke har set i 23 år. Faktisk var Kathy Moffat og Burke forlovet, da Kathy fik kolde fødder få dage før deres bryllup. Burkes møde med Kathy får de gamle følelser til at blusse op. Men samtidig må den garvede strømer efterforske en række brutale mord, og noget tyder tilmed på, at Kathy er indblandet i sagen. Matt Burke: Alex Norton. Kathy Moffat: Phyllis Logan. Jackie Reid: Blythe Duff. Instruktion: Ian Madden.

02:00  

Hammerslag - Funky fabrikker
Hammerslag - Funky fabrikker Betongulve, newyorkerstil og industrielle detaljer bliver der rigeligt af, når vi i denne uges Hammerslag skal se på funky fabrikker. Mira Lie Nielsen og Christian Torp skal kæmpe mod Kristine Virén og Lars Lyng, når prisen skal gættes på to ombyggede fabrikker. Først går turen til en prominent adresse i Hellerup, hvor vi skal se et totalrenoveret byhus, der engang var byens sodavandsfabrik. De rå industrielle detaljer fortsætter, når vært, Tina Müller, byder indenfor i en ombygget limfabrik i et tidligere industrikvarter på Amager.

02:30  

Vores første hus: Drømmen om at leve småt
Vores første hus: Drømmen om at leve småt Marie og Peter vil bygge et hus på kun 19 kvadratmeter og de får brug for hjælp, for de har aldrig bygget noget før.

03:00  

Nak & Æd - en springbuk i Namibia (3:10)
Nak & Æd - en springbuk i Namibia (3:10) Sæson 5 (2014). Jørgen og Nikolaj er draget til Namibia i Afrika. De to kammesjukker vil have ram på en springbuk. Men jagten viser sig at være en stor udfordring, for Namibia byder både på slanger, skorpioner og 40 graders varme. Men Jørgen har grund til at være tryg. For det er ikke uden grund, at Nikolaj, med alle sine år i Afrika, kalder sig den hvide afrikaner. www.facebook.com/nakogaed Sendt første gang 09.02.2015

03:45  

Guld på godset (7)
Guld på godset (7) I denne uge er det Voergaard slot i Nordjylland, der byder danskerne og deres antikviteter velkomne i solen på slotspladsen. Her vil en række af landets skarpeste vurderingseksperter sætte pris på, og fortælle historier om, de medbragte arvestykker og klenodier. Inde på slottet og i fangekælderen under det gamle renæssanceslot bliver programmets vært, Mette Bluhme Rieck, vist rundt af Verner Krog, der er professionel rundviser på Voergaard. Og så stiger spændingen, når ejerne af nøje udvalgte antikviteter skal forsøge at sælge dem foran fire internationale antikopkøbere. De fire opkøbere får alle mulighed for at byde på genstanden og købe den, hvis altså prisen bliver høj nok. Denne gang får opkøberne mulighed for at købe et Guldaldermaleri af Hans Smidth og to sølvbægre af hofjuvelerer Michelsen. Sendt første gang 07.08.13

03:45  

Guld på godset (6)
Guld på godset (6) I denne uge besøger Guld på Godset igen Harridslevgaard Slot på Fyn. Her sætter et panel af Danmarks dygtigste vurderingseksperter værdi og historisk perspektiv på danskernes medbragte antikviteter. Og programmets vært, Mette Bluhme Rieck, bliver vist rundt i slottets privatbeboede sale, af Francesca Schimko, der er datteren på slottet. Og så stiger spændingen, når ejerne af nøje udvalgte antikviteter skal forsøge at sælge dem foran fire professionelle opkøbere. De fire opkøbere byder hinanden op, hvorefter sælgeren skal beslutte om prisen er god nok til, at de fine ting skal skifte ejer. Denne gang bliver opkøberne præsenteret for en gammel koreansk kiste og en særlig Axel Salto skål i bronze. Sendt første gang 31.07.13

DR2

00:15  

True Detective III (5:8)
True Detective III (5:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. For øjnene af Hays og West kommer det til et voldsomt sammenstød mellem Vietnamveteranen Woodard og en gruppe selvtægtsmænd. Posthumt dømmes Woodard for mordet på Will Purcell, men ti år senere er Hays og West stadig overbevist om, at morderen er på fri fod. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

01:10  

True Detective III (6:8)
True Detective III (6:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. Hays og West kaster et nyt blik på en række misforhold, som blev holdt skjult eller glemt i årenes løb. Søgelyset bliver ikke mindst vendt mod Tom Purcell og mod Lucy Purcells onkel, Dan O'Brien. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, GOERLEV.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0819035506