Gørlev
Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: torsdag d. 25. august 2022

Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag

TV: torsdag d. 25. august 2022

DR1

05:15  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:00  

Efterår i Frilandshaven
Efterår i Frilandshaven Jørgen Skouboe bygger en lækker, rustik havebænk, som får plads under havens nyplantede ægte kastanjtræ. Anne Hjernøe rister ægte kastanjer og tilbereder Jørgens gode Shii take svampe. Og årets høst af chilifrugter ryger på glas og flasker. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe. Sendt første gang 01.10.06

06:30  

Fra jord til bord: Jordbær
Fra jord til bord: Jordbær Stjernekokken Filip Langhoff vil ikke bare vise, hvordan man enkelt kan tilberede nogle udsøgte retter, han vil også tage os med væk fra køkkenet og ud til de steder, hvor de rigtig gode råvarer findes. Han vil tale med producenterne, mærke deres begejstring og omhu for det, de dyrker - det, der ender med at blive serveret ved vores spiseborde. Filip Langhoff vil vise os råvarernes vej fra jord til bord. I dag skal der fejres fødselsdag, og Filips børn Nicolas og Melanie er med i køkkenet ... det er store mængder af jordbær også! Nordvision fra Finland.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:15  

Den grønne optur: Kan vi klæ' os grønt?
Den grønne optur: Kan vi klæ' os grønt? Det skal vise, hvem jeg er! Tøj er en vigtig del af Annas identitet. Men tøj er også en rigtig stor klimasynder. Så hvordan kan vi shoppe mere grønt, genanvende brugt tøj - og lave fremtidens jeans? For at få svaret på det, må Anna Lin og Thøger Kirk både tage til Sverige og til Spanien.

07:45  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

08:40  

Dyrene i Zoo IV (1)
Dyrene i Zoo IV (1) Britisk naturserie fra 2017. (The Secret Life of the Zoo) Millioner af mennesker går i zoo hvert år. Men hvad laver dyrene, når ingen kigger? Ved hjælp af avancerede skjulte kameraer kommer vi bag kulisserne i Chester Zoo i England. I insekthuset skal hunjuvelhvepsen Ripley formere sig, hvis bestanden ikke skal uddø. Kan hun finde et egnet værtsdyr til sit æg? Og vil det lykkes Kitani, det drægtige sorte næsehorn, at få en levedygtig kalv, når hun har mistet sine sidste tre kalve?

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale VI (7:8)
Hvis vægge kunne tale VI (7:8) Svensk reportageserie fra 2020. (Det sitter i väggarna) I det gamle garveri ved Hoån bor Ella og Per Henrik med deres to børn. Deres hus er stort og overdådigt, men var garvere ikke fattige folk? Antikekspert Rickard Thunér undersøger, hvordan det egentlig var at være garver. Hans søgen afslører flere spændende menneskeskæbner. Familien får hjælp af bygningsrestaurator Erika Åberg til at reparere det unikke loftsmaleri i en af spisestuerne.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet (9)
Ramasjang Mysteriet (9) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (23)
Ernest & Celestine (23)

06:10  

Sarah og And (24)
Sarah og And (24)

06:20  

Bamselægen - Bamseorm og brækket ben (4)
Bamselægen - Bamseorm og brækket ben (4) Olivia kommer ind på Bamselægens hospital, fordi det klør rigtig meget i bamsens numse. Sandra kan ved hjælp af en rulle tape konstatere, at bamsen har børneorm. Både Kristine og alle de andre bamser derhjemme skal have medicin. Bagefter hjælper Olivia med at gå stuegang hos en bamse, der er indlagt med et brækket ben og skal have taget gipsen af.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee (43)
Hey Duggee (43)

06:55  

Det store Ramasjang Mysterie (8)
Det store Ramasjang Mysterie (8) My, Frede og Kristian må kæmpe sig vej ind på Ramasjang Sendestation. Her har Reichardt allerede monteret den tikkende bombe. Kan My og Frede slå bomben fra? Eller går Ramasjang mon i sort for altid?

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:10  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:19  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille og Børnebanden (2)
Motor Mille og Børnebanden (2) Den sure mand Granberg vil gerne være med i en hemmelig klub for sure mænd, så han prøver at imponere dem. Han tager på minigolfbanen for at forvandle børn til voksne, men Motor Mille og Børnebanden lægger en plan med tyggegummi, snor og golfbolde.

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (4)
Vidundervovsen Vaffel (4)

08:20  

Sprinter Galore II - Fodbold (4)
Sprinter Galore II - Fodbold (4) Magnus skal spille fodboldkamp, og hans far er meget begejstret, men Magnus har overhovedet ikke lyst. Sprinter sniger sig med for at hjælpe ham, men må en ægte superhelt gerne snyde? Og er det egentlig ikke okay hellere at ville bage kage end at spille fodbold?

08:35  

Quizdyrene II (3) - Karpen Diem
Quizdyrene II (3) - Karpen Diem Hvad ved dyrene om andre dyr? Denne gang er det en karpe ved navn Diem, der får chancen for at vinde en flot præmie. Men først skal han svare på fem spørgsmål, der handler om kattedyr. Diem er en klog fisk med en stor viden. Men undervejs får han alligevel brug for hjælp og bruger derfor sin livline til at ringe til sin gamle læremester, dragefisken Wasabi. Spørgsmålet er om Diems viden og Wasabis hjælp er nok til at få alle fem point?

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:30  

Husdrømme VII (7:10)
Husdrømme VII (7:10) Svensk livsstilsprogram fra 2020. (Husdrömmar) På en mark uden for Höganäs ligger der et tidligere forsamlingshus, som er så uanseeligt, at de nye ejere kalder det Sydsveriges grimmeste hus. Ejerne Amber og Uffe er stærkt uenige om, hvordan det skal lykkes dem at gøre huset fint. Uffe vil rive facaden ned, mens Amber synes, det er både forkert og risikabelt. Så beslutter Gert Wingårdh sig for at vælge side.

10:30  

Skattejægerne 2015 (19)
Skattejægerne 2015 (19) Veteranbilforhandleren Søren Sørensen forhandler benhårdt om en velholdt folkevognsboble. Antikvitetshandlerparret Margit og Jesper Damgaard-Lauritsen håber på at finde sjældne ting i wienerbronze på en sønderjysk antikvitetsmesse. Og marskandiseren Søren Falk går målrettet på jagt efter Wiinblad-keramik. Sendt første gang 20.07.15

DR2

09:30  

Ugeavisen (7:52)
Ugeavisen (7:52) tv-føljeton. Jimmy er rasende over, at Amtstidende har brugt hans billeder om forureningssagen uden at han har fået penge ud af det. Han er fast besluttet på at finde den, der har hugget dem, og render ind i en masse problemer. Ella øjner en chance for at bruge brandskaden på Ugeavisen til at få gennemført nogle gamle planer Arne er imod, men det kan ikke stoppe Ella. Personerne: Niels Hinrichsen. Maria Savery. Lise-Lotte Norup. Hans Henrik Krause. Henrik Jandorf. Peter Belli. Litten Hansen. Claus Strandberg. Runi Lewerissa. Berrit Kvorning. I øvrigt medvirker: Birger Jensen, Else Petersen og Peter Rygaard. Manuskript: Kenneth Basford, Angela M. Hulse, Viggo Holm Jensen, Jan Ulrich Pedersen og Palle Wolfsberg. Komponist og dirigent: James Price. Danmarks Radios Underholdnings orkester. Scenograf: Jan de Neergaard. TV-producer/instruktør: Lena Gunnløgsson. Personinstruktør/producent: Palle Wolfsberg.

09:55  

Ugeavisen (8:52)
Ugeavisen (8:52) tv-føljeton. Jimmy ved nu, hvem der stjal hans billeder samtidig er han stadig uden mørkekammer. Han mødes med Amanda Mogensen men mødet forløber slet ikke, som han havde tænkt sig. Jimmy er samtidig hårdt presset af Svenne og hans gorillaer, som vil se penge på bordet nu. Karen accepterer, efter store overvejelser, en middagsaftale er der mon kommet en ny mand ind i hendes liv?

10:20  

Pest over Europa (3:6)
Pest over Europa (3:6) I stjernernes tegn. Verden var ved at bryde sammen da pesten ramte Europa. Samfundets elite kunne intet stille op mod sygdommen. Det var ellers deres ansvar at hjælpe folket både med at forstå katastrofen og med at forhindre den. Men magthaverne stod - magtesløse. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 23.02.03

11:00  

Pest over Europa (4:6)
Pest over Europa (4:6) Det store mysterie. Da pesten rasede fattede man ikke, hvorfor den ramte samfundet, men i de sidste 100 år har rotten og dens lopper været udpeget som den skyldige. Det var herfra den bakterie kom, der udløste sygdommen. Men i dag sætter en række europæiske videnskabsfolk et alvorligt spørgsmålstegn ved, hvad det i virkeligheden var for en sygdom, der hærgede Europa gennem 400 år. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 02.03.03

11:40  

De store kattes historie (3:3)
De store kattes historie (3:3) Tysk naturserie fra 2019. (Age of Big Cats) De er de mest elegante af de store kattedyr: pumaen og leoparden. Begge kendt for at leve isoleret og tilbagetrukket, men som også mestrer at overleve i nærheden af mennesker. Få ny indsigt i de prægtige kødæderes succes, og hør, hvorfor leoparden er det kattedyr, der har den bedste chance for at tilpasse sig fremtiden.

TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Stærene stjæler komad
Vilde vidunderlige dyr: Stærene stjæler komad En lille stær flyver ind i en kostald, for at finde mad. I stalden er der masser af mad, så pludselig er der tusindvis af stære inde i "Restaurant Kostald". Bagefter mødes de med endnu flere stære og danser solen sort i marsklandet, før de flyver mod varmere lande.

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Skarven laver lort på det hele
Vilde vidunderlige dyr: Skarven laver lort på det hele Skarven er en ret stor og klodset fugl. Og hvis der er én ting, som skarven er berømt for at være god til, så er det at lave lort. Den laver faktisk så mange fugleklatter på træerne, at bladene ætser væk, så der slet ikke er noget grønt tilbage på træerne. Men hvorfor mon skarven gør det?

09:20  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Nilkrokodillen
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Nilkrokodillen Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den frygtindgydende Nilkrokodille. På sin rejse møder han en flok tantalus aber, som har været oppe at slås. Han møder også en mærkværdig fugl med et hoved som en hammer samt nogle meget sure elefanter.

09:30  

MikroMakkerne - Skovflåten
MikroMakkerne - Skovflåten Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt i skoven. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på den blodtørstige skovflåt med hjælp fra en sød hund. De undersøger, hvordan skovflåten lever, og hvad man skal gøre, hvis man finder en. Og så dyster de mod hinanden i en nervepirrende blodsuger-battle!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Med hjælp fra koprolites (lort), kan vi lære en masse. Koprolites er nemlig fossiler. For eksempel fandt man nogle Koprolites knoglefragmenter, hvilket tyder på, at en dinosaur var kødædende.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Ankylosaurus var en firbenet planteæder. Hele ryggen var dækket med tykke knogleplader, hårde skjolde og skarpe torne. Men der var et sted, hvor den var meget sårbar. Dette og meget mere fakta vil vi hjælpe dig med at finde ud af, hvis du ser med i Dinolaboratoriet.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:47  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:07  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (2)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (2) Se hvor Onkel Reje og Brille tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

10:25  

Hr. Skægs hotel - Den uheldige dame (2)
Hr. Skægs hotel - Den uheldige dame (2) Hr. Skæg hører et brag fra receptionen. En meget uheldig dame fra Færøerne er ankommet. Hun ødelægger alt, hun kommer i nærheden af. Hr. Skæg prøver at hjælpe hende af med uheldet ved at finde på ting, der kan bringe held.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at grise ruller sig i mudder? Ta' med Lille Nørd på griseeventyr og se, hvordan Anders og Katrine holder grisefest for grisene.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (2)
Onkel Rejes Sørøvershow (2) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Morgan, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens hår, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen og se om Morgan og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være brandmand. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg den hemmelig børnerestaurant "7", hvor der serveres dejlig æggekage. Hr. Skæg og børnene tæller løs og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Frank & Kastaniegaarden - Morbær og Mørtel
Frank & Kastaniegaarden - Morbær og Mørtel Det er sommer på Kastaniegaarden, og Frank forsøger sig med en ny måde til at høste morbærtræerne. Den bedste metode til at pudse vægge på er at kaste mørtelen på, men det sviner og efterlader hunden Kaysa med et dalmatinerlook. Og så kan Frank gøre status over møllehuset: To paller med mursten står tilbage - ellers er alt fra den gamle bygning genbrugt.

14:30  

Kender Du Typen? 2020 - med grill på badeværelset
Kender Du Typen? 2020 - med grill på badeværelset Hvem er det, der har 250 rejsedage om året? Og som, når vedkommende er hjemme, masserer sin seng, elsker at gøre rent og spiller så højt, at hele huset ryster? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en lejlighed med egen elevator i centrum af København. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:30  

På sporet af Billy Connolly (1:2)
På sporet af Billy Connolly (1:2) Britisk dokumentar fra 2018. (Billy Connolly: Made in Scotland) Han er blevet kaldt comedys svar på The Beatles af sine jævnaldrende, mens lederen af den skotske baptistkirke kalder ham en umoden skidt-spreder. Helt sikkert er det, at han med sit talent og sin personlighed har ændret den britiske komedie for altid. Billy Connolly er født i Skotland og har tilbragt halvdelen af sit liv i Amerika. Vi tegner et portræt af den nu 76-årige komiker med billeder fra hans personlige album og interviews med kunstnere som Eddie Izzard, Micky Flanagan og Tracey Ullman.

13:20  

Den bedste alder (3:4)
Den bedste alder (3:4) "Man er kun så gammel, som man føler sig" Vi er påvirket af de normer og idealer, der er knyttet til de forkellige aldre. Og hvordan man bør opføre sig og især ikke bør opføre sig. Maiken Wexø: "Især som kvinde, vi er så hæmmet af hvordan vi skal se ud og hvordan andre skal opleve os. Det er først når man kommer op i alderen, at man tænker, det kan godt være at min røv ser stor ud i denne kjole, men herregud." Sendt første gang 21.10.2015

13:50  

Sprogquizzen - Vild med dansk
Sprogquizzen - Vild med dansk Dansk program fra 2018 Maria Månson byder velkommen til en spritny sæson, hvor der skal quizzes i danske dialekter, tidstypiske udtryk og bedagede ord. Politisk kommentator David Trads og MF'er for Venstre Mads Fuglede dyster mod de to socialdemokratiske MF'ere Christine Antorini og Pernille Rosenkrantz-Theil. Er skolebad det samme som buksevand? Er ordet pendel opkaldt efter en tysk fysiker? Og hvem er hurtigst til at dinge ind, når den står på sammensatte ord?

14:35  

Historien bag Historien - Æresvoldssagen fra Taastrup
Historien bag Historien - Æresvoldssagen fra Taastrup Æresvoldssagen fra Taastrup. I 2012 bliver en ung indvandrerpige kæreste med en dansk dreng. Et halvt år senere bliver hun mishandlet af sine forældre, moster og onkel. DR Dokumentar fortæller historien bag æresvoldssagen fra Taastrup. Tilrettelæggelse: Anne Mette Lorentzen Sendt første gang 02.07.14

TVR

12:00  

Vilde venner II (1)
Vilde venner II (1) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Sigurd og Alma, der har vagten i klubhuset. De skal indrette et skønt hjem til fire hjemløse ællinger, tælle marsvin på Øresund og sætte en gruppe vildænder fri ved en sø.

12:20  

Sovedyr på eventyr II (7) - Marla og Frølårs beskidte historie
Sovedyr på eventyr II (7) - Marla og Frølårs beskidte historie Rosa besøger Penny og sammen finder de på et eventyr om Pennys sovedyr Marla. Hun er en gris, som ikke har noget i mod at blive griset til, og som tit deler sin mad med andre. Penny er selv vild med at lave mad. Hun har både legetøjskøkken og masser af forklæder på værelset. Så i eventyret er grisen Marla en kok, der søger job på en fin restaurant. Den er ejet af den fine overchefkok Jacques Frølår, der ikke tåler det mindste griseri i sin restaurant. Spørgsmålet er om Marla kan klare Frølårs tre opgaver og få job som kok uden at svine?

12:35  

Ramajetterne II (6)
Ramajetterne II (6) Finn Falk og Øvst får sig noget af en overraskelse, da en fremmed mand pludselig kravler op af en kuffert. Kristian vil ringe til politiet, men Øvst giver den underlige mand med det mærkelige sprog en chance.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu er det blevet tid til endnu en omgang med Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal Farfars Drenge køre imod Jorden Rundt. Der bliver fuld fart fremad, når de to hold skal ned ad Striben, ud på specialbanen i et møbelvarehus og - ikke mindst - tre gange rundt på Ramasjang Rally Ringen. Hvilket hold er hurtigst og kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne? www.dr.dk/rally

13:30  

Op og Hop II (4)
Op og Hop II (4) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Sebastian, der laver safarigymnastik.

13:40  

Oda Omvendt II (4)
Oda Omvendt II (4) Balder har lavet sin egen zapper, så han kan sætte fart i børnene. I børnehaven går Anissa på line og leger cirkus, men Balder vil ikke have det - det står ikke i dagsprogrammet! Anissas mor er for langsom, og derfor hurtig-zapper Balder hende. Nu ryger tempoet i vejret, så hun kan nå det hele på den halve tid. Anissa vil gerne bare lege cirkus og med Oda Omvendts hjælp, får Anissas mor et skud børnetidsmagi, så de sammen kan lege cirkus i ro og mag. Men Oda bliver sur på Balder, over at han har rodet i hendes ting og bygget sin egen hurtig-zapper.

13:52  

Superhelten Sprinter Galore (22)
Superhelten Sprinter Galore (22) På Jorden sætter man flag på det sted, der er ens. Sprinter har derfor hejst et Bhilka-flag på rådhuset i Bakkeby. Til Sprinters store overraskelse har DiktaThor overhørt det hele og er begyndt at sætte DiktaThor-flag på de steder, ingen har taget. Kun Leos gode ide kan få Sprinter til at indse løsningen, da byen jo pludselig er delt op i to.

13:57  

Superhelten Sprinter Galore (23)
Superhelten Sprinter Galore (23) Basker kan ikke finde sine briller, så Sprinter og Leo må hjælpe hende til at huske tilbage på hvor og hvornår, hun sidst havde dem. Den rejse viser sig desværre at indeholde en del møder med Sprinters ærkefjender.

14:00  

Sofus (6)
Sofus (6) Sofus lander hos Ingrid, der bor i Norge. Ingrid får besøg af sin bedste ven. De vil bage vafler og sælge dem ved vejen, men det er svært at gøre alting retfærdigt, når de begge vil gøre det hele. Sofus laver 'Sofussjov' - og det hjælper i bageriet. Børnene deler pengene og Ingrid giver Sofus en flot farvelgave.

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (8)
Onkel Rejes sørøvershow II (8) Dr. John har kidnappet Siljes ven Silas for at koge ham om til øjenskygge. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Høvdinge Grethes bryllupshelikopter, gummistøvler med airbag og 100 hunde med tyndskid. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille og uniformerne - Skorstensfejer (5)
Motor Mille og uniformerne - Skorstensfejer (5) Motor Mille får lov at kravle højt op, når hun besøger en skorstensfejer for at forstå, hvordan de hjælper os med at rense skorstenene. Motor Mille får lov til selv at rense to store skorstene, og får øjnene op for, hvor seje skorstensfejere er, og hvorfor de egentlig har høj hat på.

14:45  

Sprinter Galore III - Babyalarm (4)
Sprinter Galore III - Babyalarm (4) Kathrine er ved at blive vanvittig af babyalarmen, der hele tiden bipper, så hun ikke kan sove - og hun har virkelig brug for en lur, inden sundhedsplejersken kommer. Heino insisterer på, at han og Sprinter reparerer babyalarmen for hende, men der er noget med lydstyrken, der driller, og som nær får skræmt livet af sundhedsplejersken.

DR1

15:00  

Ren teknologi: En kæmpestor støvsuger
Ren teknologi: En kæmpestor støvsuger Nogle ting vil naturligt udlede CO2. Eksempelvis når vi opvarmer kridt til at producere cement eller når køerne bøvser på marken. Men hvis vi slet ikke skal udlede den forbudte gas, så må vi gøre noget andet. Hvordan indsamler vi CO2 og hvad gør vi med den?

15:15  

Mord med dr. Blake (21)
Mord med dr. Blake (21) Australsk krimiserie fra 2015. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

16:10  

Mord med dr. Blake (22)
Mord med dr. Blake (22) Australsk krimiserie fra 2015. (The Doctor Blake Mysteries) Lægen Lucien Blake er hjem til sin fødeby, hvor han dels har overtaget sin fars praksis, dels arbejder som retsmediciner. Krigsveteranen Blake har oplevet lidt af hvert, og hans utraditionelle metoder falder ikke altid i god jord hos det lokale politi.

17:05  

Jordemoderen III (9:10)
Jordemoderen III (9:10) Engelsk dramaserie fra 2014. (Call the Midwife) I slutningen af 1950'erne har den nyuddannede jordemoder Jenny Lee slået sig ned i Londons fattige East End-bydel. Med tilknytning til et nonnekloster er den unge kvinde blevet en del af en gruppe jordemødre, der hjælper bydelens gravide kvinder. Jenny chokeres over de usle forhold i bydelen, men snart kommer hun til at holde af kvarterets farverige beboere.

DR2

15:15  

Historien om 80'erne: Video Killed the Radio Star
Historien om 80'erne: Video Killed the Radio Star Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Her dykker vi ned i de bevægelser som musikkanalen MTV satte i gang efter sin første udsendelse i 1981. Få et genhør og gensyn med den første musikvideo på MTV: Video Killed the Radiostar.

16:00  

Arkitektens hjem (5:6)
Arkitektens hjem (5:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Henriette Salvesen.

16:30  

Arkitektens hjem (6:6)
Arkitektens hjem (6:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Stein Halvorsen.

17:00  

Sprogquizzen - Vild med dansk
Sprogquizzen - Vild med dansk Dansk program fra 2018 Maria Månson har besøg af skuespiller Annette Heick, designer Emil Thorup og komikerne Anders Grau og Brian Mørk til en dyst i danske dialekter, tidstypiske udtryk og oldgamle ord. Hvad er en posekikker? Hvornår kom truckervask ind i sproget? Og hvad betyder ordet appelsin? Og så demonstrerer fynboen Anders Grau, at det ikke er svært at tale fynsk.

17:45  

Historien om 80'erne: Kampen mod AIDS
Historien om 80'erne: Kampen mod AIDS Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. I starten af 1980'erne gjorde en gruppe forskere i Paris en vigtig opdagelse. De identificerede den virus, som pludselig bredte sig i Vestens storbyer. For første gang hørte verden om hiv.

TVR

15:00  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:15  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol (7)
Paw Patrol (7) Tegnefilm med dansk tale Vovserne redder cirkuset + Vov-keliky

17:00  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:05  

Søskende-chok
Søskende-chok

17:20  

Superhelteskolen
Superhelteskolen Alle eleverne skal bestå Tundras forhindringsløb, men Raymond har højdeskræk og har brug for hjælp. Og Eners liv er i fare, han er nemlig blevet til en flue.

17:35  

Trex
Trex Trex savner sine slægtninge og i et desperat forsøg på at trøste sit husdyr, tager Simon Trex med sig på biblioteket. Desværre arbejder den dinosaur-hadende bibliotekar Sccccharlotte Stillebæk der, og så gælder det om for Trex at snige sig ind.

17:40  

Trex
Trex Simon kommer hjem til et tomt køleskab og må begive sig ud på jagt efter mad med sin tamme dinosaur. På burgerbaren narrer de ejeren Big Jack til at klæde sig ud som cowboy med hest. Desværre er Trex ikke så god til at lege hest.

17:45  

Trex
Trex Da Simon skal spille tennis, opdager han at alle tennisboldene er i Trex' mave. Desværre er Trex stadig sulten og sluger en hel dunk med afføringsmiddel hos dyrlægen. Men alt ender lykkeligt pånær for dyrlægen.

17:50  

Paphoved (2:8)
Paphoved (2:8) Papper er et paphoved og har ingen venner. Allerhelst vil han være venner med Lena, den cooleste pige i verden. Men den sure vicevært efter ham. Lena vil sende en død bille til de evige jagtmarker og Papper ved ikke hvor det er.

17:59  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

DR1

18:00  

Skattejægerne 2015 (20)
Skattejægerne 2015 (20) Der står Matador på programmet, når rekvisitørerne Pia Rosholm og Jacob Dahl tager på jagt efter ting til Korsbæk på Bakken. Marskandiseren Søren Falk forsøger at få solgt sit store lager af Wiinblad-keramik. Og antikvitetshandleren Lasse Petersen bliver fristet af lokale antikviteter på sin indkøbstur i Sverige. Sendt første gang 27.07.15

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Gift ved første blik (1:8)
Gift ved første blik (1:8) Ti modige singler har kastet sig ud i et livsforandrende eventyr af de helt store, når de siger "ja" til at blive gift med en fremmed. Og for første gang er det endelig lykkedes eksperterne at finde et match af samme køn. Men lever Patrick, Sebastian, Anders og Olivia op til hinandens forventninger, allerede fra første blik? Og hvordan reagerer venner og familie på deres nye ægtefæller?

DR2

18:25  

Dronningerne Elizabeth I og II: De magtfulde
Dronningerne Elizabeth I og II: De magtfulde Britisk dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth I and II: The Golden Queens) Elizabeth den Første og Anden kom begge fra et liv i skyggen. Men helt uventede begivenheder ændrede alt for dem. Her ser vi nærmere på de mange lighedspunkter mellem de to dronninger - der begge har overvundet tragedier og modgang og sikret sig en plads i historien som to af Storbritanniens længst siddende og dygtigste monarker.

19:10  

Dronningerne Elizabeth I og II: Rivalerne
Dronningerne Elizabeth I og II: Rivalerne Britisk dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth I and II: The Golden Queens) Der er overraskende lighedspunkter ved den måde Elizabeth den Første og Anden kom til magten. De kom begge fra et liv i skyggen, men udviklede sig til at være populære, standhaftige og pligtopfyldende dronninger. Her skal vi se nærmere på, hvordan begge Elizabeth'er kommer i konflikt med en ung kvinde: Maria Stuart og prinsesse Diana. Konflikter, som er på nippet til at ødelægge alt for begge de magtfulde monarker.

20:00  

Alle kan blive millionær
Alle kan blive millionær Hvem drømmer ikke om at være uafhængig af en månedsløn? Hvem vil ikke gerne være økonomisk fri til at vælge det liv, man selv drømmer om? En stor gruppe danskere er i gang med at gøre drømmen til virkelighed. De er privatinvestorer og sætter kursen mod den første million. Og de deler gerne deres metoder. Thea og Stefan sparer sig vej til millionerne. Linnea investerer på aktiemarkederne og vil have penge nok, inden hun er 45. Og supertraderen Tom Hougaard spiller det store spil. Han er forlængst millionær i alle verdens valutaer - og sætter hver dag nye millioner på højkant i jagten på endnu flere penge.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:44  

John Dillermand (5)
John Dillermand (5) John får et gevær af Oldemor, og bliver bedt om at gå ud og skyde deres aftensmad - allerhelst en fasan. Verdens længste diller og et gevær er dømt til at gå galt, og sjovt nok kommer John da også hjem med en pizza og en gennemskudt diller.

18:44  

John Dillermand (4)
John Dillermand (4) John kommer op at slås med sin diller. Det kan Oldemor ikke lide, så hun sender ham ud for at lege med de andre. Nogle gange handler de sjoveste lege om at komme først eller være bedst. John snyder med dilleren for at vinde, men det er ikke altid en god ide.

18:50  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

19:35  

Svampebob Firkant X
Svampebob Firkant X Planktons otium + Trefork-kvaler

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Kontant: Statskassen får baghjul
Kontant: Statskassen får baghjul Jacob Kragelund undersøger, hvorfor salget af to helt ens motorcykler bidrager vidt forskelligt til statskassen. Noget tyder på, at samfundet gennem flere år er blevet snydt for millioner af kroner i registreringsafgifter. Kontant opsøger motorcykelforhandlerne for at få en forklaring. Vært: Jacob Kragelund. www.dr.dk/kontant

22:15  

Vera: Blinde punkter
Vera: Blinde punkter Engelsk krimiserie fra 2019. (Vera: Blind Spot) En ung kvinde findes stukket ihjel og smidt på en losseplads. Kvinden, Joanne, var retspsykolog i et fængsel. Vera opdager, at hun var i færd med at efterforske en forbrydelse, som en af de indsatte var dømt for. Fandt Joanne noget, der kostede hende livet? Vera følger i den unge kvindes spor for at finde svaret.

23:45  

Alene i vildmarken III (3:8)
Alene i vildmarken III (3:8) I dette afsnit af Alene i Vildmarken må flere af deltagerne betale en høj pris for manglende erfaring og viden om livet i vildmarken. Spørgsmålet er, om de lærer af deres fejltagelser, eller om de må give fortabt og tage hjem. Tør du finde ud af, hvem du er, når det virkeligt gælder? Otte danskere skal overleve alene i den barske natur, så længe som muligt. Den der klarer sig i længst tid vinder, og er dermed Danmarks sejeste menneske.

DR2

21:00  

Fantino og Bonde på Dansktoppen 5:6 - Hvad fanden skal vi gøre med vores krop?
Fantino og Bonde på Dansktoppen 5:6 - Hvad fanden skal vi gøre med vores krop? Sang: Tjek! Musikvideo: Tjek! Liveoptræden: Tjek! Men hvordan bevæger man sig på en scene, når man skal være med i Dansktoppen på DK4? Og hvilket tøj skal man have på? Tøjet hjælper den syngende frisør Chris Hart med, og den helt rigtige koreografi får de hjælp af dansktopparret Viveka og Henrik Nørrelykke til at lære. Endelig er de klar til DK4's dansktopstudie med fuld besætning og klappemaskine!

21:30  

Nul stjerner - Blackpool (6:6)
Nul stjerner - Blackpool (6:6) Jan og Morten tager til en af de mest besøgte engelske byer, nemlig Blackpool. Hvert år besøger ca. 18 millioner mennesker Blackpool, og det er stort set kun briter. Morten og Jan dykker ned i byen, som er kendt som Englands røvhul, for at finde ud af, hvorfor så mange briter tager dertil. Det bliver en tur, der byder på masser af originaler, pints i stride strømme, og flere Elvis'er end de nogensinde havde drømt om at se.

22:00  

Kriminalfotograferne (5:6)
Kriminalfotograferne (5:6) Rockerkrigene satte deres spor i Danmark i slutningen af 1980'erne og op igennem 90'erne. De har også sat aftryk i Søren Weiss arkiv over tabloidfotograferne John E Jacobsen og Gert Jensens efterladte kriminalfotografier. De var begge tilstede efter at Bullshit-rockerpræsidenten Makrellen var blevet likvideret foran sit hjem på Amager, og Gert Jensen fik nogle højdramatiske billeder, da Bandidos-rockeren Uffe Lindeskov Larsen blev skudt foran Københavns lufthavn. I programmet opsøger Søren Weiss kriminalfotograf John E Jacobsens tidligere kæreste, det kommer der en højest overraskende historie ud af.

23:00  

Historien om et mord - Når historien bliver til virkelighed
Historien om et mord - Når historien bliver til virkelighed Amerikansk true crime-serie fra 2020. (A Wilderness of Error) Forfatteren Joe McGinniss udgiver sin bog 'Fatal Vision' om drabene i 1970. Bogens skildring af Jeffrey MacDonald er ikke, hvad han havde håbet. Flere millioner af amerikanere ser NBC's tv-serie baseret på bogen. Hvordan kan Jeffrey MacDonald bevise sin uskyld, når hele landet ser ham som en koldblodig morder?

23:40  

True Detective III (7:8)
True Detective III (7:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. Hays og West opsporer en mand, som forlod politistyrken midt under efterforskningen af Purcell-sagen. Samtidig opsøger Amelia Lucy Purcells bedste ven i håb om at finde frem til nye oplysninger om den mystiske enøjede mand. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

TVR
DR1

00:30  

Mord med dr. Blake (15)
Mord med dr. Blake (15) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) Midt under en biografforestilling udbryder der brand i operatørrummet. Filmoperatøren findes brændt ihjel, og alle de tilstedeværende i biografen er potentielle mistænkte. Blake er nemlig sikker på, at branden ikke var nogen tilfældig ulykke.

01:25  

Mord med dr. Blake (16)
Mord med dr. Blake (16) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) En begravelse tager en makaber drejning. Der bliver nemlig fundet ikke blot ét, men hele to lig i kisten, netop som den skal i jorden. Det ekstra lig viser sig at være en lokal klunser. Blake har gode minder om klunseren fra sin barndom, og den erfarne læge sætter alt ind på at opklare, hvad der er sket.

02:20  

Hammerslag - Sommerhuse i budkrig
Hammerslag - Sommerhuse i budkrig Der er rift om sommerhusene i Danmark. Derfor er Hammerslag taget til Nordsjælland for at tage temperaturen på et af landets mest attraktive sommerhusområder. Her byder vært, Tina Müller, inden for i to sommerhuse, der er solgt i budkrig. Mira Lie Nielsen og Christian Torp konkurrerer mod Kristine Virén og Lars Lyng, når prisen først skal gættes på et spritnyt og luksuriøst sommerhus i Vejby Strand, hvor der hverken er sparet på pladsen eller materialerne. Dernæst går turen til Tisvildeleje, hvor eksperterne skal gætte prisen på et ældre sommerhus med en beliggenhed, der er helt i top.

02:45  

Nak & Æd - en tigerfisk i Namibia (4:10)
Nak & Æd - en tigerfisk i Namibia (4:10) Sæson 5 (2014). Jørgen og Nikolaj fortsætter eventyret i Namibia i Afrika. Denne gang er de på jagt efter en af verdens stærkeste og mest aggressive fisk - tigerfisken. De to venner slår lejr midt i Namibias største vådområde Okavango med flodheste og krokodiller som nærmeste naboer. Og det viser sig, at kun ved samarbejde og godt kammeratskab har de to venner en chance for at få fisk på krogen. www.facebook.dk/nakogaed Sendt første gang 23.02.2015

03:25  

Guld på godset (8)
Guld på godset (8) I denne uge inviterer Guld på Godset danskerne og deres antikviteter på besøg på Voergaard slot i Vendsyssel. Her har nordjyderne sørget for solskin til de mange gæster, der kommer for at få vurderet deres arvestykker af Danmarks dygtigste eksperter. Mens der bliver sat priser og historisk perspektiv på de medbragte ting på slotspladsen, bliver programmets vært, Mette Bluhme Rieck, vist rundt på og omkring slottet af Verner Krog, der er professionel rundviser på Voergaard. Og så stiger spændingen, når fire professionelle antikopkøbere står klar i slottets Riddersal for at byde på udvalgte antikviteter. De får i denne uge mulighed for at byde på en moderne 50'er sofa og to sjældne Fog og Mørup lamper. Spørgsmålet er nu, om buddene bliver høje nok til, at sælgerne synes, de fine ting skal skifte ejer. Sendt første gang 14.08.13

03:30  

Guld på godset (7)
Guld på godset (7) I denne uge er det Voergaard slot i Nordjylland, der byder danskerne og deres antikviteter velkomne i solen på slotspladsen. Her vil en række af landets skarpeste vurderingseksperter sætte pris på, og fortælle historier om, de medbragte arvestykker og klenodier. Inde på slottet og i fangekælderen under det gamle renæssanceslot bliver programmets vært, Mette Bluhme Rieck, vist rundt af Verner Krog, der er professionel rundviser på Voergaard. Og så stiger spændingen, når ejerne af nøje udvalgte antikviteter skal forsøge at sælge dem foran fire internationale antikopkøbere. De fire opkøbere får alle mulighed for at byde på genstanden og købe den, hvis altså prisen bliver høj nok. Denne gang får opkøberne mulighed for at købe et Guldaldermaleri af Hans Smidth og to sølvbægre af hofjuvelerer Michelsen. Sendt første gang 07.08.13

DR2

00:35  

True Detective III (8:8)
True Detective III (8:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. Hays kæmper for at holde fast i sin hukommelse og sit greb om virkeligheden, mens sandheden bag Purcell-sagen endelig kommer frem i lyset. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, GOERLEV.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0819043751